Glucosamine paard? Glucosamine alles en iedereen

Glucosamine paard

Wist je dat glucosamine een van de belangrijkste bouwstoffen is van je lichaam? Glucosamine is namelijk een lichaamseigen stof die je kraakbeen versoepelt. Daarnaast smeert het je pezen en al het bindweefsel. Glucosamine is cruciaal voor je gewrichten, en wordt onder andere gebruikt tegen artrose. Het gaat kraakbeenslijtage tegen wanneer je het inneemt. Naarmate je ouder wordt maak je deze stof namelijk niet zelf meer goed aan. Glucosamine komt voor in bijna alle dieren. Zo kun je bijvoorbeeld glucosamine paard en mens toedienen om bij te staan bij kraakbeenslijtage. Ben je in het bezit van een paard? Let dan extra goed op.

Voorkomen problemen en rem het ouderdomsproces

Om je glucosamine paard toe te dienen moet je er eigenlijk vroeg bij zijn. Heb jij namelijk een paard dat veel gerend heeft en nu een poosje stilstaat? Dan kan het al belangrijk zijn. Je kunt ouderdomsproblemen bij je paard niet geheel voorkomen, maar je kunt zeker ervoor zorgen dat je paard zich nog goed kan bewegen door glucosamine toe te dienen. Glucosamine remt het ouderdomsproces enigszins. Dien gluocsamine paard toe om eventuele kwalen te voorkomen.

Glucosamine komt niet voor in voeding

Belangrijk om op te merken is dat glucosamine niet op natuurlijke wijze in voeding voorkomt. Als je dus merkt dat jij of je paard een tekort heeft, is het belangrijk om dit zelf te supplementeren. Vooral bij ouderdom en artrose kan een tekort al flinke problemen opleveren, dus wees er gauw bij. Supplementeer glucosamine paard en menig ander dier of jezelf om dit proces zo veel mogelijk te remmen. Letterlijk iedereen is erbij gebaat.

Gewrichten versoepelen

Op wat voor manier helpt gluocsamine paarden? Het belangrijkste, zoals hiervoor beschreven, is dat het de gewrichten versoepelt. Het vermindert kraakbeenslijtage. Het zorgt ervoor dat kraakbeen kan herstellen. Echter als kraakbeen volledig afgesleten is kan het niet meer teruggroeien. Het zorgt ervoor dat je paard weer de bouwstoffen krijt die nodig zijn. Let wel op dat bij het toedienen van glucosamine bij je paard het twee of drie maanden duurt voordat er resultaten te zien zijn.

Glucosamine paard? Glucosamine dier en mens

Omdat het een stof is die in alle levende dieren wel aanwezig is, helpt glucosamine paard, mens, hond, kat, enzovoorts. Het focuspunt van deze blog was glucosamine voor je paard, maar het helpt dus iedereen. Dus ken jij nog iemand met artrose of die last heeft van zijn of haar gewrichten? Dan helpt gluocsamine ook.