efficiënt werken met een goede werkbroek

werkbroek plaatje

Als je in de bouw werkt dan weet je als geen ander dat goed gereedschap noodzakelijk is om goed te kunnen functioneren. Niet iedereen realiseert zich dat een goede werkbroek daar onderdeel van is. Terwijl iedere professional in de bouw zal beamen dat een goede werkbroek een verlengstuk is van je gereedschap. De broek voor in de bouw is op iedere beroepsgroep in de bouw afgestemd. De meeste goede producenten innoveren veel om de functionaliteit en kwaliteit van de broeken te verbeteren. Zeker de functionaliteit is afgelopen jaren daarom behoorlijk toegenomen en het materiaal is dermate beter geworden dat de levensduur ook veel langer is dan voorheen. Goed dus om wat meer te weten te komen over de werkbroek en dat kan door dit blog te lezen.

Waar let ik op bij de aanschaf van mijn werkbroek?

Allereerst is het natuurlijk goed om te kijken naar de beroepsgroep waarin je actief bent. Een schilder heeft een hele andere werkbroek nodig dan de timmerman en dat geldt ook voor de stucadoor. Per beroepsgroep is de functionaliteit van de broek anders. Als voorbeeld kunnen we de timmerman nemen. De broek van de timmerman is voorzien van een zogenaamde hamerlus. Hierin kan  je je hamer kwijt en heb je die lekker dicht in de buurt als je hem nodig hebt. Je kunt hem makkelijk pakken en ook weer makkelijk terughangen in je broek. Er zijn zelfs producenten die een werkbroek voor linkshandigen hebben. De netgenoemde hamerlus zit dan aan de linkerkant. Zo kan je met je linkerhand makkelijk je hamer pakken. Daarnaast is de werkbroek voor de timmerman voorzien van spijkerzakken. Deze zakken zijn aan de buitenkant van de broek bevestigd en zijn van speciaal materiaal gemaakt. Hierdoor gaan de spijkers niet hinderlijk in je benen zitten te prikken. Dat maakt het leven van een timmerman toch een heel stuk gemakkelijker.

Waar let ik op met betrekking tot de kwaliteit van de werkbroek

De meeste producenten stemmen de kwaliteit van de broek af op basis van de belasting die de broek krijgt tijdens het werken. Hoe sterker de broek hoe minder het draagcomfort vaak is dus dat is altijd de afweging. Een stucadoor heeft nu eenmaal wat meer belasting dan een binnenschilder. Als je buiten veel op je knieën over tegels zit te schuiven dan krijgt je werkbroek het behoorlijk te verduren. Producenten houden hier rekening mee door het materiaal op de punten die belast worden steviger te maken.