Een RIB boot voor uitsluitend vaarplezier

RIB boot plaatje

Als je de gemiddelde Nederlander mag geloven is het weer in ons land niet snel goed. Als de temperatuur laag is wordt er geklaagd over kou en nu het eindelijk flink warm is vinden veel mensen het te heet. Gelukkig vinden de meeste bezitters van een RIB boot vrijwel ieder weerstype prima, want het gebeurt maar zelden dat je er niet op uit kan met je boot vanwege het weer. Niet zo gek dus dat de RIB boot steeds populairder wordt.

De leukste vaaruitjes met je RIB boot

Als je een keer in een RIB boot gezeten hebt is de kans groot dat je gelijk verkocht bent. Het is een veilige en comfortabele boot waar je gerust de hele dag in kan zitten. Erg fijn dus dat je in Nederland bijna het hele land kan bezichtigen vanuit je boot. Trek er alleen, met je gezin of met een groepje vrienden dus lekker op uit. Ieder vaaruitje voelt als een soort minivakantie en je kan steeds een andere vaarroute kiezen. Zo kan je met je RIB boot de leukste vaaruitjes doen.

De hele dag genieten van de buitenlucht

Nog een groot voordeel van het hebben van een RIB boot is het feit dat je lekker veel tijd in de buitenlucht doorbrengt. Je hoort steeds meer dat mensen de hele dag met hun smartphone of tablet bezig zijn of gerust een heel weekend allerlei series op Netflix kijken. Zo zonde van de tijd die je buiten door kan brengen. Het Hollandse landschap biedt zo veel moois en verandert steeds in de loop van de seizoenen. Vanuit je RIB boot kan je hier onbeperkt van genieten en zal je merken dat je niet de behoefte hebt om je tijd online door te brengen. Het enige waarvoor je je telefoon nodig hebt is voor het maken van mooie foto’s.

Een paar tips voor als je gaat varen

Ten slotte nog een paar tips voor als je er met je RIB boot op uit gaat trekken. Bedenk bijvoorbeeld vooraf waar je naar toe wilt varen en hoe lang je tocht zal duren. En check vooraf goed de weersverwachting. Het zou immers heel vervelend zijn als je net weg bent met je RIB boot en er ineens een heftige regenbui naar beneden valt. Neem ook altijd een opgeladen mobiele telefoon mee en denk ook aan de verbandtrommel. Veel vaarplezier deze zomer!