3 voorwaarden van goed kattenvoer

Kattenvoer

Ben jij in het bezit van een kat? Het mooi aan katten is dat ze echte persoonlijkheden hebben, met voorkeuren en dergelijke. Zo zul je misschien gemerkt hebben dat katten heel specifiek zijn in welk eten ze lekker vinden. Geef je een kat een stukje vis, en weg is het. Maar als je net een minder goed stuk vis geeft, dan wil je kat het ineens niet meer. Katten hebben daar echt een neusje voor. In deze blog geef ik je drie voorwaarden om op te letten bij het nemen van kattenvoer en hoe je dat kunt uitzoeken.

Lekker vinden

De allerbelangrijkste voorwaarde voor goed kattenvoer, is dat je kat het lekker vindt natuurlijk. Als je kat het bakje niet leeg eet zou je wel eens een mager katje kunnen krijgen: niet goed! Waar je voor moet zorgen, en wat goed kattenvoer is, is dat er geen rare smaakjes aan zitten dus. Het beste om te nemen is neutraal voer, zonder toegevoegde smaken. Katten vinden dit vaak zelf ook lekker, omdat hun smaakpallet en geurpallet ontzettend gevoelig zijn. Als je kat neutraal voer niet lekker vindt heb je helaas pech. Dan kun je juist gaan voor kattenvoer moet een smaakje, wie weet.

Gezond kattenvoer

Een andere voorwaarde voor het vinden van goed voer is dat het natuurlijk gezond is voor je beestje. Er zit vaak in kattenvoer extra vet en zout, wat kan zorgen voor allerlei kwalen. Zorg dus dat je voer vindt dat op dit vlak zo natuurlijk mogelijk blijft. Ook moet het kattenvoer uitgebalanceerd zijn qua voedingsstoffen en vitaminen. Katten zijn vleeseters, dus geef ze absoluut geen vegetarische voeding, dit is voor hun niet goed! Als er zalmolie in het kattenvoer zit, zorgt dit voor een gezond huidje en vacht. Daarnaast is het belangrijk dat er genoeg vezels in het voer zitten, voor een goede darmwerking.

Het Beter Leven keurmerk

De laatste voowaarde is er een waar je misschien niet direct aan had gedacht. Als je enigszins consciëntieus bent, is dit echter wel belangrijk. De vleesindustrie kan zichzelf niet bijhouden, waardoor er teveel wordt massageproduceerd. Slachtdieren zonder Beter Leven keurmerk zijn echt op een vreselijke manier behandeld. Zorg dus dat je kattenvoer inslaat met drie sterren van het Beter Leven keurmerk. Zo draag ook jij je steentje bij aan een goede maatschappij. Laten we het beste kattenvoer kiezen dat er is, dat lekker wordt gevonden, gezond is, én 3 sterren heeft. Zo doe jij het allerbeste voor je kat.