Beleggen in MKB aandelen is erg voordelig

beleggen

Nederlandse MKB Participatiemaatschappij is een participatiemaatschappij gericht op het Nederlandse MKB, middel- en kleinbedrijven uit eigen land. Zij adviseren en helpen bedrijven met oog op financiën en groei. Zij bieden kapitaal en kennis aan MB-ondernemingen, welke hierdoor de kans krijgen sneller te groeien en een grotere marktpositie te realiseren. Beleggen in het fonds is erg voordelig!

Beleggen bij MKB

Nederlandse Participatiemaatschappij Aandelen BV kent een unieke structuur. Het fonds realiseert inkomsten uit maar liefst vijf verschillende inkomstenstromen. Naast het bieden van een aantrekkelijk rendement zijn de MKB aandelen ook gericht op het verkrijgen van zekerheden. Er zijn een aantal gegarandeerde en sterke kenmerken die meekomen bij beleggen in dit MKB participatiefonds. Ten eerste kennen de MKB aandelen € 1.500.000 aanvullend vermogen. Dit vermogen is achtergesteld op de belegging. Daarbij is het aandelenbelang van het MKB participatiefonds gericht op het verkrijgen van preferentie op het aandelenbelang van de verkoper. Dit verhoogt aanzienlijk de dekkingsgraad van een belegging, wat beleggen in dit fonds zeer aantrekkelijk maakt. Ook kennen de MKB aandelen een dekking middels pandrecht op beleggingen in de MKB-ondernemingen.

De MKB aandelen kennen vele aanvullende zekerheden, en bieden de mogelijkheid om in een gespreide portefeuille te beleggen middels groeikapitaal. Het rendement is aantrekkelijk en de voordelen zijn groot! Hieronder volgen ze allemaal nog eens op een rijtje.

Waarom beleggen in MKB fonds?

Er zitten veel voordelen aan beleggen in MKB aandelen. Je hebt toegang tot € 1.500.000 aanvullend vermogen, een looptijd van wel 4 tot 7,5 jaar, en deelname is al mogelijk vanaf € 100.000. Op jaarbasis is de minimale rendementseis 8%. Het participatie heeft een preferent karakter, en is gericht op een tweemaal jaarljkse dividenuitkering

Middels het MKB participatiefonds heb je de mogelijkheid om te beleggen in een gespreide portefeuille van 12 tot 16 MKB-ondernemingen. Hiermee bereik je een sectorbrede spreiding, wat erg voordelig kan zijn. Het totaal beoogde volume van je belegging loopt dan op tot wel € 40.000.000.  Het MKB participatiefonds is met name gericht op het verstrekken van groeikapitaal. Groeikapitaal is gericht op meer en verder gevestigde bedrijven met uitbreidingsplannen. Op die manier kan het fonds helpen en adviseren over keuzes in de richting van die uitbreiding en groei. Samen met de ondernemers en degenen die beleggen wordt er zo gewerkt  aan een stabiele onderneming die haar volledige groeimogelijkheden goed kan benutten. Buiten alleen kapitaal en groeikapitaal wordt er door het MKB participatiefonds ook kennis verstrekt aan de ondernemers en zij die in het fonds en de aandelen beleggen.