Kom met creatieve oplossingen voor allerlei problemen

palletranden

Veel mensen benaderen hun problemen en zorgen met een enkelzijdig mindset. Dat kan heel handig zijn. Toch is het ook de moeite waard om het op meerdere en creatieve manieren te benaderen. Kom met andere woorden eens met creatieve oplossingen voor allerlei problemen. Je zal direct merken dat het stressen om die problemen ineens heel naïef is. Door op een andere manier naar de zaken te kijken, word je bovendien ook nog eens beter in het oplossing van je eigen en andermans problemen. Om je te overtuigen zal ik een aantal voorbeelden geven van creatieve oplossingen voor allerlei zorgen en problemen.

Pallets, palletranden en palletkisten

Misschien werk je wel in een magazijn of in de logistieke sector. Regelmatig moet je dan allerlei goederen van bepaalde waarde vervoeren. Wat doe je als de producten veilig vervoerd moeten worden, maar je hebt alleen pallets in huis? Ga niet stressen! Bestel simpelweg passende palletranden voor de pallets. Met palletranden kun je namelijk binnen een handomdraai zo’n pallet ombouwen tot een stevige palletkist. Bovendien haal je de palletranden er tevens weer gemakkelijk af wanneer er weer pallets nodig zijn. Een creatieve oplossing kan dus in de vorm van iets simpels zoals palletranden komen.

Restjes netjes opmaken en gebruiken

Uiteraard zijn er niet alleen creatieve oplossing te noemen die eenzelfde vorm aannemen zoals palletranden. Wie weet ben je wel huismoeder en zit je regelmatig met allerlei restjes thuis. Wat doe je dan? Weggooien is zonde, maar soms is het ook gewoon lastig te bedenken wat je ermee kan maken voor het avondeten. Een creatieve oplossing kan dan komen in de vorm van een groentesoep of een ‘smorrel’. Heb je heel veel restjes groenten? Zet een soeppan met bouillon op en kook alle groenten gaar. Pak vervolgens de staafmixer of de blender en maak er een egaal soepje van. Zo hebben de kids niet door dat ze allerlei groenten binnenkrijgen. Bovendien hoef jij niets weg te gooien.

Heb je te veel soep over? Wanneer de soep een redelijk dikke consistentie heeft, kun je deze ook heel goed gebruiken als saus voor de pasta. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is pasta en eventueel wat vlees. Zo kun je een heerlijke spaghetti maken compleet met groentesaus en gehaktballetjes. Het is ook een idee om een soort ‘smorrel’ te maken als je veel groenten over hebt. Bak bijvoorbeeld wat gekruide kipblokjes op. Gooi daar de groenten bij en wat tomatensaus. Serveer er rijst of pasta bij en je bent klaar! Zo eenvoudig kunnen creatieve oplossingen bedenken.