Een ongeluk zit in een klein hoekje

caravan

Mijn vriendin en ik zijn altijd gek op de natuur. We kamperen dan ook graag in Nederland of net over de grens. Het gevoel van de natuur geeft ons heel veel vrijheid. We vinden het bijwijzen van spreken nog goed om op een slaapmatje onder de sterrenhemel te slapen.

 

Vlak voor vertrek toch nog een tegenslag

2 dagen voordat we weer met onze tent wilde vertrekken viel mijn vriendin erg lelijk op straat, ze verstapte zich door een uitstekende stoeptegel. In het ziekenhuis vertelde de arts dat haar onderarm is gebroken en zij voor 6 weken in het gips moest. Shit, daar ging onze vakantie dacht ik bij mijzelf. Mijn vriendin ook helemaal in tranen dat zij degene moet zijn die de vakantie zou verpesten. Ik besloot op zoek te gaan naar een andere oplossing.

 

Een tip van een vriend

Mijn vriendin had een foto van haar gegipste arm op social media gezet waardoor de telefoon bij beide regelmatig af ging. Vaak waren het telefoontjes uit medelijden maar een vriend van mij bood ondertussen wel de oplossing van ons probleem aan. Hij vertelde dat een collega van hem afgelopen week een caravan had gehuurd. Dan ben je nog toch in de natuur maar slaap je wel overdekt en minder vochtig in verband met het gips. Ik besloot nog niks tegen mijn vriendin te zeggen en ging eens kijken op internet naar caravan huren. Het was uiteraard duurder dan je eigen tent opzetten maar gelukkig heb ik deze maand mijn overuren uit laten betalen dus financieel zou het makkelijk moeten lukken.

 

Waar moest ik beginnen

Het probleem van internet is dat alle aanbieders van de caravans huren zo uit 1 lopen. De ene vraagt 800 euro in de week en de andere 120 euro. Wat is dan het verschil? En waar moet ik dan op letten? De kleine lettertjes?
Ik belde de vriend terug en vroeg aan hem of hij mijn telefoonnummer aan die collega zou willen geven. Dat deed hij netjes en zijn collega belde mij dezelfde dag nog op. Hij vertelde dat het allemaal wel mee valt en dat ik gewoon voor de goedkoopste moest gaan. Bij de goedkopere moest ik zelf een gasfles huren en zelf spul voor het toilet kopen. Verder zat er geen verschil in.

We kunnen op reis!

Zo blij als een kind vertelde ik mijn vriendin dat ik een caravan voor ons ging huren, zodat we gewoon dit jaar in Nederland op vakantie konden gaan. Wel moesten we dan 1 keer tussendoor heen en weer naar het ziekenhuis omdat ze na een week controle heeft maar dat hadden we er zeker voor over.
We kunnen concluderen dat we een top vakantie hebben gehad, mijn vriendin is inmiddels van de schrik bekomen.