Bergen beklimmen met Napapijri

Napapijri

Na het bekijken van de film Everest was ik verkocht. Ik wilde samen met een vriend de Mount Everest beklimmen, ik wist het zeker! Oké, het kostte een flinke duit, maar dan ben je letterlijk op het dak van de wereld geweest. Oké, het was levensgevaarlijk, maar dan had ik wel een reden om de fashionabele Napapijri jas uit de kast te halen. Voor een ieder die deze fantastische film nog niet gezien heeft, hier komt een korte samenvatting.

Het verhaal gaat dat een stel bergbeklimmers expedities leiden op de Mount Everest. Ze raken verliefd op elkaar en de vrouw (Keira Kneightley) raakt zwanger. De man besluit nog één expeditie te geven en vertrekt met een stel rijke Amerikanen en een Japanse vrouw naar de summit. Onderweg komt een zware storm, waardoor ze niks meer kunnen zien. Er zijn lawines, sneeuwblindheid en er vallen doden. Blijkbaar is dat best normaal op de berg, trouwens. Je ziet overal perfect geconserveerde mensen in felle winterjassen liggen, best griezelig. Die blijven natuurlijk perfect bewaard in deze kou.
Ze moeten over kapotte bruggetjes lopen, elkaar redden, al met al een rampenfilm. Super spannend om te kijken. Maar waar ik vooral naar keek; de winterjassen. De benodigheden. Truien, slaapzakken, dikke boots. Het zijn de koudste temperaturen ter wereld, maar dat betekent toch niet dat je er niet leuk bij mag lopen? Gekleurde mutsjes, want je moet natuurlijk opvallen in de witte sneeuw.

Nou heb ik de Napapijri jas al een tijdje geleden aangeschaft, maar had ik hem nog nooit gedragen. Ik wachtte eigenlijk op de perfecte omstandigheden, maar dat is eigenlijk onzin. De jas is namelijk waterdicht, winddicht, en gewoon hartstikke leuk. Hij lijkt ook wel een luchtige regenjas iets wat je in Nederland heel goed dagelijks kan gebruiken. Ik ging even op de site kijken, en zag dat ze veel meer leuke producten hebben, zoals rugtassen, mutsen, truien en nog véél meer goeie parka’s. Ze vallen op door het bekende voorvak zakje, die recht over waar normaal gesproken de rits zou zitten, loopt. De prints variëren van camouflage print tot felgeel, en vooral zwart en donkere kleuren voeren de boventoon.
Ik moet een beetje om mijzelf lachen. Zit ik hier plannen te maken om de Mount Everest te beklimmen, puur zodat ik mijn mooie nieuwe jas kan dragen. Ik heb hem meteen uit de kast gehaald en ga ermee naar buiten. Die Mount Everest komt later wel.