Stijlvol kleden als man

Je kent vast de uitspraak ‘regels zijn er om gebroken te worden’, en hoewel sommige mensen zweren bij deze levensspreuk, zijn sommige regels er gewoon om je te helpen. Denk bijvoorbeeld aan de regels die bepalen hoe je je netjes kleed. Natuurlijk deelt niet iedereen dezelfde mening als het aankomt op kleding, en wat voor de een werkt, werkt voor de ander juist niet. Als het gaat over kleding mag je deze regels dus als advies zien. De regels zijn gebaseerd op de geschiedenis, en werken al generaties lang. Deze regels zijn gebaseerd op pasvorm, veelzijdigheid en hoge kwaliteit. In deze blog een aantal tips over hoe jij als man stijlvol voor de dag komt. 

Accessoires

Niet alle mannen houden van accessoires, toch is het verstandig om in accessoires te investeren. Accessoires maken je outfit af, en geven je tevens een classy look. Let op, less is more. Teveel accessoires doen af aan een stijlvolle look. Heb je nog geen accessoires en wil je hierin investeren? Begin dan met een goed horloge. Een sportief model is het meest gangbaar, sport modellen passen in principe bij alles en halen de hardheid van een nette outfit af. Let ook op functionaliteit, veel hedendaagse horloges hebben tal van functies. Wanneer jij deze functies niet gebruikt zit het eigenlijk alleen maar in de weg. Al met al moet een horloge bij je passen. Je moet het horloge mooi vinden maar het belangrijkste is dat hij passend en comfortabel om de pols zit.

Een pak

Een net pak tovert je look per direct om in iets zakelijks en stijlvols, mits je een goed zittend pak hebt. Het borst en taille gebied van een pak is relatief  makkelijk te vermaken bij een kledingmaker. Concentreer je dus op de pasvorm bij de schouders. Denk bij het kiezen van een pak ook na over de trendgevoeligheid, is dit pak over een aantal jaar nog steeds in de mode? Het beste kun je voor een klassiek pak kiezen. Er zijn talloze overhemden heren en stropdassen om je klassieke pak een eigen moderne twist te geven. 

Onderhoud je kleding goed

Als je eenmaal je kast hebt aangevuld met enkele mooie kledingstukken is het belangrijk dat je hier ook goed voor zorgt. Een mooi wit of effen shirt, zoals een polo shirt, wordt vaak veelvuldig gebruikt. Wanneer je goed voor dit kledingstuk zorgt zal het jaren lang mooi blijven. Was het shirt altijd zo koud mogelijk, plaats het strijkijzer niet direct tegen de stof aan en was binnenstebuiten. Je kleding dien je netjes te onderhouden. Poets dus af en toe je leren schoenen, vouw je kleding netjes op en breng je kostuum af en toe langs de stomerij.