Magic marine; top of the bill in zeikleding

Magic Marine plaatje

Al jarenlang staat Magic Marine eenzaam aan de top als het gaat om zeilkleding. Zeker als het gaat om de fanatiekere wedstrijdzeilers. Hoe heeft dit merk deze positie verworven? Dit komt voort uit een duidelijk visie die de oprichters van Magic Marine hadden. De oprichters bestonden uit een groep catamaranzeilers die regelmatig met elkaar op zee wedstrijden zeilde. Ze ergerden zich aan de kwaliteit van de zeilkleding op dat moment en richten dit merk op. Niet zonder succes, want door de duidelijke focus op de kwaliteit hebben ze in het wedstrijdzeilen een goede positie verworven. Dit is niet vanzelf gekomen. Magic Marine investeert veel in innovatie en werkt op dit vlak veel samen met goede wedstrijdzeilers.

Magic Marine en zeilen in de eenmansklasse

In het zeilen in de open boten hebben ze een ruim assortiment aan kleding en toebehoren. Ze staan vooral bekend om de wetsuits. Ze zijn hierin onderscheidend omdat ze wetsuits ontwikkeld hebben waarmee je lang in het seizoen kunt doorzeilen. Bij lagere temperaturen blijf je goed warm en daarnaast heb je daarbij ook nog een goede bewegingsvrijheid. De wetsuits van Magic Marine zijn speciaal gemaakt voor het zeilen in een open boot. Ze hebben hiervoor verstevigingen aangebracht op de zitgedeeltes en bij de schenen. Deze punten worden extra belast en zijn dus extra aan slijtage onderhevig. De schenen zal niet iedereen direct begrijpen, maar in een open boot moet er bij meer wind vaak gehangen worden om de boot in balans te houden. Je zit dan met je voeten in een hangband en hangt met je kont overboord. De hangband schuurt dan tegen je schenen aan en Magic Marine heeft daar rekening mee gehouden door het wetsuit hier te verstevigen. Ook de zwemvesten zijn gemaakt voor maximale bewegingsvrijheid waarbij er niet getoornd wordt aan de veiligheid die het zwemvest moet bieden.

Magic Marine en het zeilen op een jacht

Magic Marine heeft ook een ruim assortiment in zeilkleding die geschikt is voor het dragen op een jacht. Hierin zie je de zeiljas en de zeilbroek meer terugkomen. Met extremere omstandigheden zie je ook dat er een droogpak gedragen wordt. Deze heeft Magic Marine ook in het assortiment. Een droogpak heeft bij de hals en de polsen en de enkels rubberen machetten, zodat hier geen water doorheen kan. Daarnaast bevat het droogpak een waterdichte rits. Meestal zit deze schuin van voren, zodat je er zo min mogelijk last van hebt met bewegen.