De mooiste voetbalclubs in Turkije die je eigenlijk eens moet bezoeken

Ben je een voetballiefhebber en wil je eigenlijk zoveel mogelijk clubs en stadions eens bezoeken in de wereld? Heel vet! Wij raden aan om de voetbalclubs in Turkije hoog op je verlanglijstje te zetten. Er zijn veel goede voetbalclubs in Turkije met allemaal een hele trouwe en fanatieke aanhang. Nu is dat in coronatijd natuurlijk allemaal lastiger, maar wanneer het weer kan raden we je aan om zo snel mogelijk vliegtickets Turkije te boeken en een wedstrijd van een van de volgende Turkse voetbalclubs te bezoeken.

Fenerbahçe

Fenerbahçe is een club uit Istanbul en heeft een hele rijke historie. Met 19 landskampioenschappen is de club zonder twijfel een van de beste clubs van het land. Fenerbahçe heeft ook een mooi verleden met Nederlandse spelers, ook nog recent. Zo hebben zowel Feyenoord-icoon Pierre van Hooijdonk en onze topscorer aller tijden van Oranje (Robin van Persie) bij Fenerbahçe gespeeld! Maar ook WK-finalisten als Dirk Kuyt en Gregory van der Wiel droegen het iconische geel-bruine shirt van de club. Bezoek dus zeker eens een wedstrijd van deze roemruchte club. Je krijgt er geen spijt van!

Galatasaray

Galatasaray is  de succesvolste club uit Turkije als je kijkt naar het aantal landskampioenschappen. De teller van de club staat op 22. Begin je als Nederlander in het Galatasaray-gedeelte van Istanbul over de club, zal het gesprek waarschijnlijk snel over Wesley Sneijder. De inmiddels gestopte recordinternational van Oranje speelde een aantal jaar bij Galatasaray en werd hij twee keer landskampioen. De kleine middenvelder uit de Utrechtse wijk Ondiep kan in bepaalde gedeeltes van wereldstad Istanbul dus niet meer kapot! Bezoek dus zeker deze club even, al is het maar om het warme ontvangst die je dankzij Sneijder ontvangt!

Besiktas

Besiktas is de derde club van Turkije en moet je ook een keer geweest zijn. De fans zijn zo mogelijk het meest fanatiek en een bezoekje aan het stadion is dus altijd de moeite waard. Je kijkt echt je ogen uit. Besiktas is ook gelegen in Istanboel. Mocht je op dit moment naar de club gaan – wat dus niet mag door Corona – zou je Nederlander Jeremain Lens aan het werk kunnen zien. Hij is op dit moment de enige Nederlander in de selectie van Besiktas. Ryan Babel speelde in het recente verleden ook voor de club die zich 15 keer de beste van Turkije mocht noemen. De afgelopen jaren is Besiktas echter aan een opmars bezig en kroonden ze zich meerdere keren tot kampioen!